Futballtorna és sportnap Zalában

Az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága október 15-én futballtornával egybekötött sportnapot szervezett a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ szakmai egyégeiben elhelyezett gyermekek számára. A Városi Ifjúsági és Sportcentrumban megrendezett tornán három lakásotthon-hálózat és két gyermekotthon egy-egy hatfős csapata vett részt. 

focisták

A torna résztvevőit elsőként Sárközi István, az MLSZ Grassroots osztályának képzési felelőse köszöntötte, majd Zimborás Béla, az SZGYF Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója kívánt aktív kikapcsolódást, élményekkel teli napot és sportszerű játékot. A tornát Szekeres Szabolcs, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának koordinátora nyitotta meg.

Az izgalmas mérkőzések után a torna zárásaként minden résztvevő emlékérmet vehetett át, illetve a csapatok ajándékot is kaptak a szervezőktől. A nap hátralévő része is izgalmakban bővelkedett, hiszen a szövetség előbb egy finom ebéddel vendégelte meg a csapatokat, majd ezt követően a ZTE FC – Paksi FC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést tekinthették meg a fiatalok a ZTE-stadionban.  Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva utaztak haza a résztvevők.

focisták a ZTE-stadion előtt

Az esemény által még szorosabb lett az MLSZ megyei igazgatósága és az SZGYF Zala Megyei Kirendeltsége között lévő jó együttműködés, amelynek keretében az ellátórendszerben nevelkedő gyermekek aktívan részt vehetnek a megyei sportéletben.

SZGYF-Zala Megyei Kirendeltség