Fogyatékossággal élők részére szerveztek focikupát Magyarszerdahelyen

Kilenc csapat részvételével rendezték meg a Fogyatékkal Élők Területi Labdarúgó Bajnokságát május 26-án Magyarszerdahelyen. A SENI Kupának az idei évben is a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Magyarszerdahely, újnéppusztai intézménye adott otthont.

A SENI Kupának az idei évben is a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Magyarszerdahely, újnéppusztai intézménye adott otthont.

A regionális focitorna egy olyan sportesemény, amelynek célja a labdarúgás népszerűsítése a fogyatékossággal élő körében, akik számára az aktív sport a rehabilitáció egy fontos részre. Az eseményt Magyarországon 2005 óta a lengyel TZMO SA magyarországi leányvállalata a TZMO Hungary Kft. szervezi.

A Labdarúgó Bajnokságra 7 fős csapatok neveztek Zala, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém vármegyékből.

  • Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Dáka
  • Remény Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Kéthely
  • Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Győr-Moson-Sopron Vármegye Pásztori
  • Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Napsugár Otthon Pölöskefő
  • Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Hóvirág Otthon Muraszemenye
  • Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Aranyág Otthon Bázakerettye
  • Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Kilátó Szolgáltató Központ Magyarszerdahely
  • Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Kivi Szolgáltató Központ Becsehely
  • Baptista Diakóniai Központ Szeretetotthon az Elesettekért Gadány

Az eseményt Gulyásné Belinszky Ilona, a Zala Vármegyei Kirendeltség koordinációs osztályvezetője nyitotta meg, aki elmondta: a mindennapok mókuskerekéből kilépve a lakók együtt mozoghatnak és egy közösségkovácsoló rendezvényen vehetnek részt. Egészségtudatosságot tanulhatnak, miközben fejlődnek, a csapatjátékban pedig közös örömüket lelhetik. Ezt követően Baranyai Tamás, a házigazda intézmény mb. intézményvezetője kívánt a sporteseményhez mindenkinek jó szórakozást.

Egészségtudatosságot tanulhatnak, miközben fejlődnek, a csapatjátékban pedig közös örömüket lelhetik.

A bajnoki rangadókban a csapatok kétszer 5 perces küzdelmekben mérték össze tudásukat. A Bajnokság idei győztese a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Kilátó Szolgáltató Központ Magyarszerdahely csapata lett. Második helyezést a Remény Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Kéthely csapata, harmadik helyezést a Baptista Diakóniai Központ Szeretetotthon az Elesettekért Gadány csapata ért el. 

A Bajnokság idei győztese a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Kilátó Szolgáltató Központ Magyarszerdahely csapata lett.

A torna gólkirálya címet Fehér Ignác (Remény Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Kéthely), a gólkirálynő címet Csuri Vivien (Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Napsugár Otthon Pölöskefő) érdemelte ki.

A torna gólkirálya Fehér Ignác lett

A nap végén a tornán résztvevő csapatok kupát vehettek át, az ellátottak érmet és oklevelet is hazavihettek emlékül. A labdarúgók kellemesen elfáradva, ám sok élménnyel gazdagodva tértek haza.

Zala Vármegyei Kirendeltség