Fogyatékossággal élő fiatalok találkozása Tapolcán

A tapolcai fogyatékossággal élő fiatalok vendégül látták a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola gici lakásotthonaiban élő gyerekeket. A vendégség a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesület központi irodájában volt, amely a környékbeli fogyatékossággal élő fiatalok nappali otthona.

A konferencia résztvevői

A találkozáson túl egy szeretetteljes szakmai munkába engedett bepillantást Horváthné Somogyi Ildikó, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének Veszprém megyei vezetője.

A házigazdák közül három fiatal Gicen nevelkedett pár évig, így a régi emlékek felidézése volt a fő téma. Ez a beszélgetés pedig közel hozta egymáshoz a jelenlévőket. A közös foglakozásokon már észre sem lehetett venni, hogy ki a vendég, és ki a házigazda. A kialakult jó hangulatban melegítettek be a foglakozásokra egy közös tánccal és tornával.

Közös sütés

Két csoportra osztva indultak az úgynevezett édes és kreatív foglakozások. A nappaliban kókuszgolyót göngyölíthettünk, valamint ízletes lekvárral tölthettük meg a már előre megsütött, linzerkarikákat. Egy másik szobában ezalatt textilbaglyokat készíthettek a gyerekek, ebben lelkesen segítettek a házigazdák is. Egy tartalmas ebéddel zárult az együttlét.

A tapolcai találkozó egy programsorozat része volt, amelynek célja, hogy megismerjék a gondozattak és a kollégák egymás munkáját és egyben új szakmai kapcsolatok, ismeretségek alakuljanak.

Az együttlét nagyon jól sikerült, köszönhetően a kollégák aktív részvételének és az ÉFOÉSZ tapolcai egyesületében dolgozók kedvességének.


SZGYF-Veszprém Megyei Kirendeltség