Foglalkoztatási Jó Gyakorlatok Katalógusa

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatási jó példáinak bemutatása érdekében elkészítette a Foglalkoztatási Jó Gyakorlatok Katalógusa elnevezésű online kiadványt, amely az alábbi képre kattintva tölthető le az érdeklődők számára.

A munkaadók szemléletformálását elősegítő kiadványban 61 különböző munkáltató mutatkozik be és osztja meg a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatosan szerzett tapasztalatait és a sikeres foglalkoztatás érdekében alkalmazott eljárásokat és módszereket.

 

A jó gyakorlatokból meríthető információk célirányos felhasználása érdekében összeállítottunk egy kereshető adatbázist is, amely a kiadványból tölthető le. A Foglalkoztatási Jó Gyakorlatok Adatbázisa a használat során – a munkaadók főbb jellemzőire történő szűrést követően – olyan célirányos találati listát jelenít meg, amely segíthet abban, hogy az érdeklődő munkaadók a hozzájuk hasonló szervezetekre tudjanak fókuszálni az ismeretszerzés és foglalkoztatásra való felkészülés során.
Reméljük, hogy a kiadványunkban megtalálható munkaadói példák és megoldások egyértelmű választ jelentenek majd a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása elől még elzárkózó munkáltatók esetében arra vonatkozóan, hogy minden szervezetnek érdemes nyitnia a megváltozott munkaképességű munkavállalók irányába, és ennek köszönhetően még több megváltozott munkaképességű ember találhatja meg a számára megfelelő munkalehetőséget.