Felejthetetlen élmény a velencei gyermekotthon lakóinak Nick Vujicic előadása

Nick Vujicic, a karok és lábak nélkül született motivációs tréner a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására Budapesten, a Papp László Sportarénában tartott előadást általános és középiskolás diákok számára a múlt hónapban. A velencei Vadvirág Különleges Gyermekotthonból 21 fő ellátottnak és 7 fő kísérőnek lehetősége adódott ellátogatni a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felhívására.

A fiatalok várakoznak a Papp László Sportarénánál

A program előtt az intézmény dolgozói sokat beszélgettek a gyerekekkel a kortárs bántalmazásról és a zaklatásról, melyet Nick a szónoklata fő témájául választott. Az előadását Nick Vujicic a következőt mondattal kezdte: „A bántalmazás, az erőszak mindig abból ered, hogy valaki azt hiszi, fontosabb a másiknál. Pedig minden ember egyformán értékes és nagyszerű úgy, ahogy van.”  A gyerekek érdeklődve figyelték az előadást és a beszéd végével döbbent csendben vonultak ki a sportcsarnokból.

A bullying és cyberbullying nem ismeretlen a mai tinédzserek számára, hiszen a prédikátor általi statisztika szerint csak a magyar tizenévesek 85 százaléka már legalább egyszer megtapasztalta az iskolai bántalmazást, ami gyakran az online térben is folytatódik a közösségi média felületein.

Köszönjük a lehetőséget, a gyermekekre nagy hatással volt az élmény.

Fejér Vármegyei Kirendeltség