Fákat ültettek az ellátottak

A DSZSZK (Debreceni Szociális Szolgáltató Központ) Szerepi Támogatott Lakhatási Központjának és a támogatott lakhatást biztosító házak udvarán Földesi László kertész és kistermelő segítségével fákat ültettek az ellátottak március 24-én.

 

 

Földesi László ellátotak és segítők

 

Földesi László kertész, kistermelő hozzájárult a támogatott lakhatásban élők környezetének megszépítéséhez. Jelezte, hogy szívesen megajándékozná a TL- házakat néhány facsemetével. Később meglátogatta és felmérte a helyszínt. Kijelölte a facsemeték helyét, majd azt kérte, amint az időjárás lehetővé teszi, ássák ki az ültetőgödröket.

Az elültetett fák

Ezt a feladatot minden TL-háznál és a szolgáltató központban is elvégezték az ellátottak. Földesi László kertész irányításával elültették a fákat március 24-én.
A résztvevők nagyon lelkesek voltak, azóta is rendszeresen öntözik a facsemetéket. Reményeink szerint az ellátottak egy-két év múlva megkóstolhatják a saját maguk által ültetett fák gyümölcseit, vagy hűsölhetnek azok árnyékában. A faültetés az EFOP-2.2.2.-17-2017-00013 kódszámú projekt keretlben valósult meg.

SZGYF-Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltség