Évindító előadást követően szentelték meg az épületet

Új év, új remények Istennel címmel tartott évindító előadást Rumszauer Miklós püspöki helynök, a kaposvári Szent Margit-Szent József-templom plébánosa a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségén.

Miklós atya előadását követően kérdezz-felelek zajlott, melyben a házszentelés jelentőségéről tanította alkalmi hallgatóságát.

Az atya egyebek mellett azt nyomatékosította: akkor lesz rend a világban, ha minden a helyére kerül körülöttünk és bennünk; ezért felettébb hasznos a rendrakás szívünkben, lelkünkben, kapcsolatainkban. Mivel az évkezdet az újratervezés időszaka, nem árt az alapoknál kezdeni – javasolta. S hogy mi az alap? Az identitásunk megtalálása. Ki vagyok én? Hol tartok? Hol vagyok? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre mielőbb meg kell(ene) találni a választ. Ebben sokat segíthet a tökéletes példa, Jézus Krisztus, aki karácsonykor emberré lett, s követésre invitált valamennnyiünket – felkínálva az élet legátfogóbb perspektíváját.

Miklós atya az előadást követően készséggel válaszolt a felmerülő kérdésekre.

A plébános a könyvek könyve, a Biblia hitelességéról is szólt, amelynek olvasása, illetve arról, hogy belső iránytűnk, a lelkiismeret mozgósítása sokat jelenthet az origóhoz vezető úton, hiszen ameddig életünk koordinátarendszerében nem lelünk rá a viszonyítási pontra, alapok híján maradunk, és csak kóválygunk a világban, kényszerű libikóka-csatát vívva. S hogy mi a teendő, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megtaláltuk ezt a biztos pontot? Az atya szerint akkor szükséges segítséget kérni, amely alázatunk demonstrálása ugyan, de Isten nem gőgre, kevélységre hívott bennünket.

Alá-fölérendeltségről egyaránt beszélt a plébános, azt hangsúlyozva: a munkahelyeken is akkor lehet eredményt elérni, ha rend és egység van.

Miklós atya előadását követően kérdezz-felelek zajlott, melyben a házszentelés jelentőségéről tanította alkalmi hallgatóságát. Miután megáldotta a kirendeltség munkatársait, megszentelte az épületet és az irodákat. A lelki munícióért és az áldásért Nábrádi Csilla a kirendeltség igazgatóhelyettese mondott köszönetet.

Képek: SZGYF

Somogy Megyei Kirendeltség