Esély Sportnap

A Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház az idei évben hetedik alkalommal szervezett Esély Sportnapot Zalaegerszegen, az Apáczai Csere János Művelődési Központban. A program célja a szemléletformálás volt, a lakosság saját élményeken alapuló érzékenyítése fogyatékkal élő embertársaink iránt.

A nap egyik pillére az V. alkalommal megrendezett Csörgőlabda Bajnokság volt, amire idén 16 csapat nevezett. Köztük olyanok, amelyek a kezdetektől részt vesznek az eltakart szemmel űzött labdajátékban.

 Hat integrált csapat is regisztrált, köztük a Zala Megyei Kirendeltség (SZGYFZALA) és az EFOP-1.6.3-17-2017-00004 „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” projekt munkatársainak (HIP-HOP-HEP) csapatai, valamint a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény csapata.

A verseny Esély-díját a Zalaegerszegi Diákönkormányzat csapatának ítélték oda, amely első alkalommal indult, soraiban egy vak diáklánnyal. Az első hellyel járó, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete által felajánlott vándorkupát a CSEÖH és a látásfogyatékosok Szemtelenül nevű közös csapata nyerte.

Újdonságokkal is szolgált a nap, ezek egyike a Tekerd ránk az időd! spinning maraton volt. Az aulában felállított 12 spinning kerékpár mindegyike valamely hátrányos helyzetű, vagy fogyatékos személyek közösségét építő szervezet emblémáját viselte, köztük az SZGYF Zala Megyei Kirendeltsége fenntartásában lévő valamennyi szociális intézmény is.

Hat órán keresztül lehetett jelentkezni jótékony célú váltó-tekerésre, s amely szervezet a legtöbb időt gyűjtötte, 50 ezer forint, sporteszközökre költhető támogatásban részesült. Végül sorsolással kellett dönteni, ugyanis a 12 szervezetből 9 egyformán maximálisan kitöltötte a 10-től 16 óráig tartó versenyidőt. A szerencse a Down Mosolyambulanciának kedvezett.

A napot az Esély-gála zárta, a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének főszervezésében. A rendezvényen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége fenntartásában lévő valamennyi intézmény színvonalas produkciókkal képviseltette magát.

SZGYF Zala Megyei Kirendeltség

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés