Élményt adtak ajándékba

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum két szakképző intézménye a jótékonyság jegyében december 19-én igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a Harmónia Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye és a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye ellátottjainak. A diákok sütemény és karácsonyi képeslap készítésébe vonták be az intézmény lakóit.

Élmányajándék Zala vármegyében

Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy az SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltségével olyan közös karitatív programot szerettek volna megvalósítani, amely többet ad a gyűjtésnél, az ajándékoknál. – Ezért azt találtuk ki – mondta a főigazgató –, hogy a szakképzési centrum Báthory István Technikumának, valamint a Deák Ferenc Technikumának azon diákjai tegyenek látogatást a szociális intézményekben, akiknek tanult szakmája jól illeszkedik a kezdeményezéshez.

A rendezvényen köszöntőt mondott továbbá Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja, Zimborás Béla, az SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója, valamint Lőrincz Brigitta, a búcsúszentlászlói Harmónia Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője.

a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal a szakemberképzés területén a mindennapokban is szorosan együttműködnek.

Zimborás Béla kiemelte, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal a szakemberképzés területén a mindennapokban is szorosan együttműködnek. A pózvai intézmény duális képzőhelyként is működik, így külön öröm számukra, hogy a szakképző intézmények diákjai közvetlenül is betekintést nyerhetnek az intézményben folyó munkába és közös élményekkel gazdagodnak.

 Báthory-technikumból cukrász, szakács és pincértanulók vettek részt

A Báthory-technikumból cukrász, szakács és pincértanulók vettek részt, akik süteménnyel kínálták a jelenlévőket. Segítették őket abban is, hogy a helyben sütött linzertésztákat lekvárral kenjék meg. A Deák-technikumból a pedagógiai szakasszisztens képzésről jöttek diákok, akik a rénszarvason át a fenyőfáig sokféle kivágott formát hoztak, amelyekből az idős, valamint a fogyatékossággal élő lakók karácsonyi képeslapot készíthettek.

Zala Vármegyei Kirendeltség