Ellátottaink a Hegyisport Club élményterápiás programjain

Az elmúlt évek hagyományát folytatva a Hegyisport Club 2022-ben is részt vett a MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Programjában. Az alapítvány a krónikusan beteg, fogyatékossággal élő, valamint a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyermekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogatja.

Gyerekek hegymászás közben

A Hegyisport Club évek óta sikerrel vesz részt ebben a munkában. Idén is a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola Béke Gyermekotthona és a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok gondozottjait vitték sziklamászásra, mászóterembe és különféle élményterápiás programokra. A kirándulások sziklamászással kezdődtek, amit lazító program követett. A foglalkozások szocioterápiás beszélgetéssel zárultak.

A cél az volt, hogy a fiatalok kilépjenek a komfortzónájukból. Hatványozottan kellett figyelniük magukra, egymásra és a körülményekre. A programok során egyfajta csoportnorma is kialakult. A bizalom, az egymás segítése, az agressziómentes kommunikáció prioritást élveztek. A résztvevők nyitottabbak lettek, felelősséget vállaltak egymásért, mindez erős hatással volt a csoportkohézióra.

Gyerekek a sziklamászást tanulják egy mászófalon

A Hegyisport Club által megvalósított program egyértelműen elérte a célját: a gyermekektől folyamatos visszajelzés érkezett, miszerint jól érzik magukat, örömmel vesznek részt a tevékenységekben és hálásak az odafigyelésért. A viselkedésükben tapasztalt jó irányú változások megmutatták a program pozitív hatását.

SZGYF Pest Megyei Kirendeltség