„Élj és játssz becsülettel!” – I. Ágota Labdarúgó Torna

Az I. Ágota Labdarúgó Tornát az állami gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok számára rendezték meg a Bács-Kiskun vármegyei Tasson.

mérkőzések között környezetvédelmi vetélkedőn és pasztoráción (lelki gondozás, éneklés) vettek részt kitűnő eredménnyel.

A tornára az ország minden szegletéből érkeztek lakásotthonban és nevelőszülőknél élő, 13–19 éves fiatalok. Összesen 23 csapat 160 játékosa mérhette össze tudását két napon keresztül ifjúsági és serdülő kategóriában. Intézményünk, a Gyermekvédelmi Központ Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye hét fiatalja serdülőben indulhatott a megmérettetésen. A mátészalkai alakulat 12 csapattal szemben lépett pályára, valamint a mérkőzések között környezetvédelmi vetélkedőn és pasztoráción (lelki gondozás, éneklés) vettek részt kitűnő eredménnyel.

Focicsapatunk megnyerte korcsoportját, így beírta magát az Ágota-kupák történelmébe. Külön öröm számunkra, hogy a jó csapatteljesítmény mellett a mátészalkai csapat két focistája különdíjban részesült, elhozták a legjobb játékos és a legjobb kapus címet.

Külön öröm számunkra, hogy a jó csapatteljesítmény mellett a mátészalkai csapat két focistája különdíjban részesült

Az I. Ágota Labdarúgó Torna színvonalas programjai túlmutattak a puszta versengésen. A fiatalok megtapasztalhatták a „fair play” szellemét, megtanultak csapatként működni, félretéve az egyéni érdekeket.

Focicsapatunk megnyerte korcsoportját

Reméljük, hogy jövőre újra részesei lehetünk e nagyszerű rendezvénynek.

SZGYF Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kirendeltség