Elismerések átadása a Szociális Munka Napja alkalmából Zalában

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége november 15-én tartotta a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett megyei ünnepségét, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában.

Garami Gergely, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményirányítási igazgatója ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy hazánkban a szociális ágazat több mint 100 ezer dolgozója nap, mint nap közel 800 ezer rászorulót lát el, és sajnos, a mindennapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról az emberekről, akik odaadó munkájukkal, teljesítményükkel példaként állhatnak előttünk. Az intézmények a személyre szabott ellátáshoz csak a keretet adják, amit tartalommal a dolgozók töltenek meg.

Garami Gergely intézményirányítási igazgató köszöntő beszédet mond.

Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója szintén a szociális szférában dolgozók önzetlenségét és áldozatkészségét méltatta. Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója az állami, önkormányzati és civil társintézmények, szervezetek támogatásáért, továbbá a megyében fáradhatatlan lélekkel dolgozó 1200 munkatárs teljesítményéért mondott köszönetet.

A Szociális Munka Napja alkalmából főigazgatói dicséretben részesült:
• Parragi Erika, a Zala Megyei Kirendeltség szociális referense.

Főigazgatói köszönetet vehetett át:
• Goldfingerné Dobrovics Ilona, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény szociális munkatársa;
• Kobán Árpádné, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény gondozója;
• Tulipán Katalin Mária, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nevelője;
• Grebenárné Székely Beatrix, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény Olajág Otthonának telephelyvezetője.

 

A díjat Grebenárné Székely Beatrix veszi át.

Az idei évben első alkalommal volt lehetőség arra, hogy az ellátottakat segítő, az intézmények életében aktívan résztvevő magánszemélyek és civil szervezetek is főigazgatói elismerésben részesüljenek. A Főigazgatóság nevében Garami Gergely a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének fejezte ki köszönetét, mely tevékenységével az ellátottak életminőségéhez járul hozzá. Az elismerést Tóth Ágnes elnök vette át.

Kirendeltség igazgatói dicséretben részesült:
• Hári Dezsőné, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény gondozója;
• Szekér Gáborné, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény ápolója;
• Kocsis Gyöngyi, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény ápolója;
• Hosszu Zsuzsanna, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nevelőszülője.

Hári Dezsőnének gratulál Györe Edina Kirendeltség igazgató.

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke Zala Megye Címere Emlékplakettet nyújtott át Varga Márta Máriának, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény foglalkoztatás szervezőjének, a szociális ellátás területén hivatástudattal, szakmai alapossággal, empátiával végzett munkájáért és példamutató emberi magatartásáért.

 

Varga Márta Mária átveszi a Zala Megyei Közgyűlés díját.

Czotter Csabáné, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke pedig az Alapítvány az Autista Gyermekekért nagykanizsai szervezet kiemelkedő szakmai munkáját jutalmazta oklevéllel, amit a kuratórium elnöke, Győrfy Anikó vett át.

Czotter Csabáné gratulál Győrfy Anikó kuratóriumi elnöknek.

Végül, de nem utolsósorban a szociális munka napja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri elismerésével, a Pro Caritate Díjjal kitüntetett Kovács Antalnénak, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény nyugdíjas dolgozójának gratulált Györe Edina igazgató asszony.

Az ünnepséget záró állófogadáson Bene Csaba mondott pohárköszöntőt.

  

A rendezvényt nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek és az intézmények ellátottainak műsora színesítette.

 SZGYF Zala Megyei Kirendeltség