Elismerés a segítőknek

Ünnepséget rendezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége a szociális munka napja alkalmából.

Az egri Megyeháza Barkóczy termében az elesettekért, a támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondtak köszönetet áldozatos munkájukért.

Heves megye állami fenntartású, bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményeiben több mint 1000 fő dolgozik, akik 1600 idős, fogyatékossággal élő, pszichiátriai illetve szenvedélybetegről és több mint 500 gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodnak. Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében külön elismerését fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Heves megyei díjazottjainak: Pro Caritate díjat vehetett át a Parlamentben Máté Ferencné, a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény részlegvezető ápolója, Szabó Emese, a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona szakmai vezetője. Szociális Munkáért Díjat kapott Szutorné Újvári Mária, a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona koordinátora.

 

EMMI Miniszteri dicsérő oklevélben részesült a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Parádi Idősek Otthona közössége. Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a segítő élethivatás a lélek mélyéről fakad. A segítők adnak az idejükből, adnak a képességeikből, tudásukból, tapasztalatukból és a legtöbbet a szeretetükből. Osztoznak a kiszolgáltatottak életében. Ehhez fokozottan szükségük van hitre, lelkierőre, kitartásra. Az ünnepi összejövetelen elismerő oklevelet és emlékplakettet kaptak az intézmények kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó munkatársai.

                                   

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója dicséretében részesült példaértékű hivatástudata, emberséggel végzett munkája elismeréseként:
Vécsi Tiborné vezető ápoló, telephelyvezető (Heves Megyei Fenyőliget Egyesített Szociális Intézmény Vámosgyörki Idősek Otthona)
Kelemenné Kovács Erzsébet gyermekotthon-vezető (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Mónosbéli Gyermekotthona)
Jónásné Kovács Ágnes gyermekvédelmi gyám (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat)
Őzse Gáborné gondozó (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény)
Illés Józsefné részlegvezető ápoló (Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona)

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszönetét fejezte ki Tatár Gabriella színművésznek, a Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesület elnökének is az intézményekben élők kiemelkedő színvonalú támogatásáért, az érdekükben nyújtott példaértékű segítségéért. Kiemelkedő munkájáért megyei elismerő oklevelet vehetett át:

Jablonkainé Páldi Zsuzsanna ápoló (Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény)
Kardos Lajosné szociális munkatárs (Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény Andornaktályai Szociális Otthona)
Kisné Tóth Katalin ápolási koordinátor (Heves Megyei Fenyőliget Egyesített Szociális Intézmény Hatvani Idősek Otthona)
Köteles Klára mosodai dolgozó (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Egri Idősek Otthona)
Handrikné Bódi Magdolna gondozó (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Parádi Idősek Otthona)
Ambrus-Balogh Éva szociális munkatárs (Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona)
Juhász Irén nevelőszülő (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat)
Palotainé Pogonyi Ágnes lakásotthon-vezető (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat)

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Országos Szervezete elismerő oklevelét Szőke Éva, a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Parádi Idősek Otthona vezetője kapta.

Az ünnepi rendezvény az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Gimnázium kamarakórusa nagy sikerű koncertjével zárult. Művészeti vezetőjük: Kovács Ádám.

 

Heves Megyei Kirendeltség