Élelmiszersegély-csomagosztáson vett részt Rétvári Bence államtitkár

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Verőcén vett részt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által a polgármesteri hivatal épületében a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat közreműködésével lebonyolított csomagosztáson.

 

 

Rétvári Bence és a családsegítő munkatársai

Fotó: Szabó Csaba

A projektek keretében az Európai Unió Leginkább Rászoruló Személyeket Támogató Európai Segítségnyújtási Alapjának finanszírozásával és Magyarország kormányának társfinanszírozásával élelmiszert és alapvető fogyasztási cikkeket tartalmazó csomagot juttatunk el a rászoruló személyekhez.

Segélycsomagok
A projekt keretében segélycsomaghoz jutnak a kedvezményezett járásokban élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, intézményi ellátásban nem részesülő, elsősorban 0-3 éves korú (illetve a nyári iskolaszünet időszakában 7-14 éves korú) gyermekek családjai, illetve az olyan háztartásban élő várandós anyák, amely háztartásban aktív korúak ellátására jogosult személy él (a magzat 3 hónapos korától), továbbá a szociálisan rászoruló, megváltozott munkaképességű, valamint rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek.

Csomagosztás

A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében az SZGYF 2017-ben kezdte meg az osztásokat, amelyek országos szinten, mind a 19 megyében zajlanak, az idei évben várható a 2,5 milliomodik csomag kiosztása.


Fotó: SZGYF