Elbúcsúztatták a kéthelyi intézményvezetőt

Nemcsak a rendezvény helyszínét, a szívüket is ünneplőbe öltöztették a Kéthelyi Integrált Szociális Otthon lakói és munkatársai a múlt hét péntekén. A meghitt, családias hangulatú eseményen Éhmann-né Antal Erzsébetet, az intézmény nyugdíjba vonult vezetőjétől búcsúztak – többek között Hamvas Béla soraival és Pintér Béla számával.

 

Éhmann-né Antal Erzsébet

„A szeretet nem fogy el sosem / A szeretet átvisz az életen. / Mindent elhisz és remél, / A szeretet mindennél többet ér” – énekelték lelkesen az ellátottak. A fenntartó nevében Tóth László Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatója mondott köszönetet a távozó intézményvezetőnek, akit a szociális munka napja alkalmából a közelmúltban Esélyteremtésért díjjal ismert el Kásler Miklós, az EMMI minisztere. Kiemelte: a már nyugdíjas kollégával korábban együtt dolgozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Marcali Tankerületében is, ahol pályázati referensként, projektmenedzselésben kamatoztatta tudását, mosolygós lényével környezetében mindig szeretetet és biztonságot sugárzott.

Ezt erősítette meg Fazekas Árpádné, a kéthelyi intézmény új vezetője is, aki a tevékeny életútról beszélt, melyben az egészségügy, a pedagógia éppúgy szerepet kapott, mint a szociális ellátórendszer. A búcsúzó intézményvezető – aki öt évig állt a kéthelyi otthon élén – meghatottan köszönt el kollégáitól, megköszönve a szívvel-lélekkel végzett közös munkát, és megígérte: a pandémia miatt a lakóktól egy későbbi időpontban, vélhetően nyáron, személyesen szeretne majd elbúcsúzni. Arról is szólt: még aktívnak érzi magát, így az oktatásról és a vizsgáztatásról nem mond le.

A bensőséges háziünnepségen részt vett Németh József kéthelyi plébános, Jusits-Nagy Kornélia, az SZGYF megyei kirendeltségének osztályvezetője és Lőrincz Sándor társadalmi kapcsolatokért felelős referens is.


Fotó: Jusits-Nagy Kornélia

Megjelent a Somogyi Hírlap 2022. január 18-i számában