Együtt a tisztább környezetért

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Megyei Kirendeltsége az idén először csatlakozott az elmúlt évek egyik legsikeresebb környezetvédelmi akciójához, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért felhíváshoz. Kirendeltségi szinten húsz munkatársunk tevékenykedett Szekszárdon, a kirendeltség épülete környékének megtisztításán és több nagy zsák szemetet szedett össze.

A csapat szemeteszsákokkal

Általános tapasztalat, hogy a belvárosi pihenőhelyeken nagyobb számban kihelyezett hulladékgyűjtő kukák ellenére rendkívül sok háztartási szemetet dobnak el mindezek mellé, illetve a padok környékére.

Szemétszedés a parkban

Sajnálatos tény az is, hogy minden egyes megtisztított területen rövid időn belül újraképződik a szemét. Ezért is csatlakoztunk idén a TeSzedd! akcióhoz, hogy felhívjuk a figyelmet erre a helyzetre, az utcán közlekedőket, a parkokban tartózkodókat szemléletformálásra ösztönözzük, illetve országosan, egy időben koncentráljunk erre a feladatra, hogy megmutathassuk, milyenek lehetnének a parkok, a belvárosi járdák, játszóterek.

SZGYF-Tolna Megyei Kirendeltség