Egy nap a nevelőszülőségért Győrben

A „Befogadlak” elnevezésű nevelőszülői toborzó rendezvény megrendezésére Győrben április 8-án került sor. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által közösen szervezett program célja a nevelőszülőség népszerűsítése, valamint az, hogy minél több állami gondozásban élő gyermek kerülhessen szerető családba.

Az eseményen képviselték magukat a megyében működő nevelőszülői hálózatok szakemberei, valamint az állami fenntartásban működő gyermekvédelmi intézmények vezetői, munkatársai, nevelőszülői, valamint a fenntartó képviseletében az SZGYF Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltségének munkatársai. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára is, aki köszöntőjében felhívta a figyelmet a nevelőszülői hivatás fontosságára, a család egységének megtartó erejére és kiemelte, hogy a Kormány igyekszik minden segítséget megadni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb gyermek családban nevelkedhessen.

A toborzó kampány keretében került sor a „Lehetetlen nincs” Országos Rajz- és Kisfilm pályázat Győr-Moson-Sopron megyei eredményhirdetésére is, ahol a 3 korcsoportban díjazott gyermekek számára helyettes államtitkár úr adta át az elismerő okleveleket és jutalmakat.

A díjátadást követően pódiumbeszélgetés keretében osztották meg tapasztalataikat nevelőszülők és a nevelőszülői hálózatban dolgozó szakemberek a szép számú érdeklődővel. A műsort több zenei és táncos előadás is színesítette, a fellépők között színpadra léptek nevelőszülőknél élő gyermekek is.

A rendezvényen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei intézményeiben élő gyermekek közül is sokan részt vettek, akiket kísérő programok keretében csillám tetoválás, kézműves foglalkozások és más gyermekprogramok várták. A napot Oláh Gergő énekes fergeteges műsora zárta, mely óriási sikert aratott a gyermekek körében.

SZGYF Gy-M-S Megyei Kirendeltség