Egy ifjú példakép: Ürmös Krisztina története

Ürmös Krisztina 2012-ben került Kisújszállásra, a Kígyó utcai különleges lakásotthonba. Kenderesen, a Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban végezte középiskolai tanulmányait falusi vendéglátó szakon, ahol 2022-ben sikeresen leérettségizett.

Ürmös Krisztina

Krisztina 2019-ben kérte az utógondozói ellátását, nagykorúvá válása után a Csorbai úti lakásotthonba került. A fiatal lánynak az otthon jelentette a biztonságot és a gondoskodást. Felnőttként arra vágyott, hogy segíthessen másokon, különösen a gyermekeken. Elhatározta, hogy a gyermekfelügyelet területén fog dolgozni, hogy a gondozott gyerekekkel foglalkozhasson. Beiratkozott a dajkaképző tanfolyamra, amelyet elkötelezettségének és kitartásának köszönhetően 2022-ben sikeresen elvégzett. A Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye felkarolta Krisztinát, és a kisújszállási Bajcsy-Zsilinszky utcai különleges lakásotthonban állt munkába, gyermekfelügyelőként, ahol középsúlyos értelmi sérült gyermekekkel foglalkozik.

Az otthonban töltött évek egyedi perspektívát adnak Krisztina számára. Úgy gondolja, hogy gyermekfelügyelőként ő lehet a biztos pont a gondozottak számára, aki erősítheti az önbizalmukat, fejlesztheti a készségeiket és támogathatja az érzelmi fejlődésüket. Krisztina gondozott gyermekként megtapasztalta az otthon nyújtotta szeretetet, személyes történeteivel, tapasztalataival segít átlépni a gyermekeknek a nehézségeken.

Ürmös Krisztina a gyermekekkel

Krisztina története arra emlékeztet bennünket, hogy mindenki képes segíteni másokon, inspirálni másokat.

Fotó: Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye
SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség