Egészséghét és Bontsd ki Magad Fesztivál Polgárdiban

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Egészséghetet a Kristály Szociális Szolgáltató Központban, Polgárdiban. A tematikus hét zárónapján tartották mega hagyományos Bontsd ki Magad fesztivált is, amelyen idén több, mint 70 fő vett részt.
Kilencedik alkalommal rendezték meg az Egészséghetet

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Egészséghetet

A lakókat színes programkínálat várta a május 21-i héten, hiszen ismét Polgárdiban rendezték meg a hagyományos Egészséghetet, amelyen az érdeklődők több programon is részt vehettek. A tematikus hét a lelki béke, a lelki egészség megőrzése jegyében zajlott. Az egészséges életmóddal kapcsolatos foglalkozásokon túl a résztvevők kreatív foglalkozásokon levendulás szíveket, virágnyomatokat készítettek, egészségügyi sétákra invitálták a lakókat, valamint Flasner Zita zenés sportgimnasztikát is tartott.

A tematikus hetet lezáró nyíltnap előtt nagy volt a készülődés, a polgárdi házigazgdák nagy odaadással csinosítgatták a központot a fesztivál napjára. Dekorációt készítettek, virágokat ültettek. Több, mint 70 vendéget vártak az integrált intézmény más telephelyeiről.

Az eseményt az Iparkodók énekkar nyitotta meg a Republic együttes „Erdő közepében” és a „Fényes utakon” című számaival, amelyeket tánckoreográfia kísért. Az előadást követően Farkas Judit intézményvezető és Kováriné Bujdosó Lilla telephelyvezető köszöntötte a vendégeket, valamint nyitotta meg a Bontsd ki Magad fesztivált.

Az érdeklődők színvonalas zenés-táncos előadásokat, versmondásokat, egyéni és csoportos énekes produkciókat tekinthettek meg. A Boldogné Kőrösi Mónika kirendeltségigazgató, Farkas Judit intézményvezető, és Jenei Zoltán koreográfus alkotta zsűrinek nem volt könnyű dolga a sok színvonalas produkció közül kiválasztani a győztest. Hosszas mérlegelés után végül a Bontsd ki Magad fesztivált 2024-ben a Palást Otthon Polgárdi-Tekerespuszta Otthon tánccsapata nyerte. Második helyen az alapi Aranyfűz Otthon, a harmadik helyen a bicskei Tópart Otthon végzett. Az Ékes szó különdíjat Halmai Péternek, a Kék Madár Lakóotthon Polgárdi telephelyintézmény lakójának, míg a Tiszta szív különdíjat az Iparkodók tánckarnak adományozták.

A fellépőket követően a vendégeket táncház, kézműves-, valamint relaxációs foglalkozások sora követte. A programot a tordasi Szivárvány Együttes fergeteges koncertje zárta.

Fejér Vármegyei Kirendeltség