Egészségfejlesztési programsorozat Szolnokon

Az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége a munkatársai és az általa fenntartott intézmények dolgozói számára két napos egészségfejlesztési programsorozatot biztosított, mely a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ szervezésében valósult meg.

Egeszseg

A kirendeltség kiemelten fontosnak tartja a kollégák egészségének megőrzését, a mentális betegségek megelőzését. Ezért lényeges, hogy olyan képzést kapjanak a kollégák, melyet a gyakorlatban is alkalmazhatnak. Az egészségfejlesztési programsorozat keretében a kommunikációs készség javításáról, a konfliktuskezelési technikákról, illetve a stressz fogalmáról és annak csökkentéséről hallhattak előadást a résztvevők, melyet mozgásos programok: táncterápia és csapatépítő játékok egészítettek ki.

A programsorozatot ingyenes szűrővizsgálatok előzték meg. A kollégák ingyenes, egyéni szűrésen vehettek részt – vérnyomásmérés, vércukor-, koleszterin-, trigliceridmérés, légzésfunkció-vizsgálat, csontsűrűségmérés, MBI- és testzsírmérés –, melyet szakképzett egészségügyi alkalmazottak végeztek el, a lehető legnagyobb körültekintéssel.

Fontos az egészség megőrzése

Az újgenerációs diagnosztikai berendezésnek köszönhetően az eredmények azonnal rendelkezésre álltak, így a vizsgálatok után tájékoztatást is kaptunk az aktuális egészségi állapotunkról.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ