Díjnyertes alkotással a boldogság nyomában

Gondolatébresztő rajzzal nevezett a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthon öt növendéke az Addiktológiai Konzultánsok Országos Egyesülete által múlt év második felében kiírt Boldogság nyomkeresői című pályázatra. A pályamunka a Varázslat címet kapta.

 

 

A rajz

A beküldött montázson egy varázspálca nyomán feltűnő boldogság szó kérdőjellel olvasható, s egy-egy kép villantja fel, mit jelent a gyermekvédelmi ellátórendszerben, illetve szegregátumokban élők számára a boldogság. Színes motor, zenei pillanatkép éppúgy került a – két pedagógus Fehér Gáborné és Tancsik Tiborné segítségével készített – kompozícióba, mint nyakláncon függő kereszt, andalgó szerelmespár, de a megtört, töviskoronás Jézus is megjelenik a közös munkában, amely kategóriagyőztesként került ki a pályázatra benyújtott művek közül.

Így a kaposvári alkotók díjnyertes rajza is látható a Ferencvárosi Művelődési Központ folyosógalériáján, ahol január 14-ig Boldogság nyomkeresői címmel várja a látogatókat a gazdag kollekció.

Mint megtudtuk: a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Budapestre tervezett díjátadó, helyette egy YouTube-videó linkjét küldték el a szervezők. Ezt nézték meg a pályázat tizenkét-tizennyolc éves résztvevői a gyermekotthonban, és jó hangulatú pizzázás közben ünnepelték meg győzelmüket.


SZGYF-Somogy Megyei Kirendeltség