Díj és emlékplakett a magyar gyermekvédelemnek

A Ferenczi György Alapítvány 25. éve minden évben elismerő díjat és emlékplakettet ad át olyan, a gyermekvédelem ágazatában dolgozó szakembereknek és szervezeteknek, akik, illetve amelyek kimagasló színvonalon végzik tevékenységüket.

ferenczi 1

Az alapítvány a jubileumi 100. Ferenczi-díjat és Emlékplakettet a segítségre szoruló gyermekeket és családokat kitartóan támogató MAGYAR GYERMEKVÉDELEMNEK adományozza, tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszöntve azokat, akik ebben a szervezetrendszerben dolgoztak, dolgoznak az állami, egyházi és civil szervezetekben, az alapellátástól a szakellátási intézményekig.

A díj átadása a Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon, valamint a Ferenczi György Alapítvány által közösen rendezett konferencián történt, 2022. május 26-án. A díjat jelképesen dr. Huszár Dorottya, mint az ágazati irányításért felelős minisztérium munkatársa, a Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály vezetője, valamint W. Tina növendék vette át.

ferenczi 2

Az emlékplakett és oklevél az intézmény, a gyermekvédelem és a javítóintézetek múltját bemutató Gyermekvédelmi Múzeumban került elhelyezésre. A tanácskozáson közel 100 fő vett részt.

Szerző: EMMI Rákospalotai Javítóintézete és Központi Speciális Gyermekotthona