Csip-csup termékek és tésztaüzem Szekszárdon

Immár ötödik éve fogadja a kedves vásárlókat a Csip-Csup Kézműves Termékek Boltja Szekszáron a Tinódi utcában, két éve pedig a városban lévő Hétszínvilág Otthonban kezdte meg működését a Csip-Csup Tészatüzem. Nyár végén, augusztus 18-án Czibik Norbert András, az SZGYF főigazgatója és néhány munkatársunk ellátogatott mindkét helyre.

 

Kézműves termékek

A takaros boltocska 2016-ban nyitott ki először, kezdetben Szekszárd belvárosában. Jelenleg a Tinódi utca 3. szám alatt hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 óra között várja régi és új vásárlóit. Működtetői vallják, hogy e hely nyitottságra, elfogadásra ösztönzi azokat, akik betérnek ide, akik pedig szeretik a kézműves termékeket, méltán érezhetik azt, hogy ez az ő boltjuk.

Az üzletben gondos és szorgalmas munkával készült termékek vásárolhatók. A szép használati és dísztárgyak kizárólag a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Belecska, Bonyhád, Bölcske, Pálfa, Regöly, Szekszárd, Tengelic telephelyein, a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül tevékenykedő, megváltozott munkaképességű emberek készítik.

Kézműves termékek, gyertyák

Az egyedi termékek között megtalálhatók kiváló minőségű ágyneműk, rongyszőnyegek, textiláruk, lakásdekorációk, gyertyák, bőrből készült termékek, gyöngyből fűzött ékszerek és ajándéktárgyak. Az itt vásárolt tárgyakkal minden vevő támogatja a készítőket, hiszen a bevétel teljes összegét a fejlesztő foglalkoztatásban résztvevő lakók javára fordítják. „Adni jó, adni felelősség.”

A Csip-Csup Tésztaüzem a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény székhely telephelyén, Szekszárdon a Hétszínvilág Otthonban 2019-ben kezdte meg működését.

Czibik Norbert András és Csapó Irén

Czibik Norbert András főigazgató az üzemben és Csapó Irén, az TMISZI fejlesztő foglalkoztatásért felelős munkatársa

Megálmodói a megvalósulás előtt más tésztaüzemekbe is ellátogattak. Fél év alatt szereztek annyi tapasztalatot, hogy nekikezdjenek a minőségi száraztészta készítésének. Az üzemben nyolctojásos levesbetét és nyolctojásos köretnek való száraztészták készülnek (cérnametélt, dörzstarhonya, lebbencs, orsó, közepes metélt, nagy kocka) egyelőre napi 4-6 órában. A fejlesztő foglalkoztatás keretein belül működő tésztaüzemben az ott dolgozó lakók életének fontos része a tésztakészítés.

A kész tészták már becsomagolva

A Csi-Csup Tésztaüzem az élelmiszerkészítéshez szükséges engedélyekkel – HACCP, NÉBIH – rendelkezik. A cél a folyamatos fejlődés és fejlesztés mellett az önellátás és a közeli jövőben a Csip-Csup Kézműves Termékek Boltjában való kiskereskedelmi értékesítésben való megjelenés. A gyártás megkezdésétől napjainkig közel 4.500 kg tészta készült el az üzemben.

További képek az SZGYF-Facebookoldalán tekinthetők meg.

SZFYF-Tolna Megyei Kirendeltség
Megyei Koordinációs Osztály