„Cseppköves” gyermekek a Hungaroringen

Július 20-án sok felnőtt szívesen cserélt volna a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest székhelyén élő gyermekekkel, akik a Hungaroring Sport Zrt.  jóvoltából részt vehettek a Hungaroring Magyar Nagydíjon.

Július 20-án sok felnőtt szívesen cserélt volna a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest székhelyén élő gyermekekkel

A Hungaroringen tett látogatás során a gyerekek betekinthettek a Forma-1 kulisszatitkaiba. Az élmények elkápráztatták a résztvevőket, amiről egyikük élménybeszámolója is tanúskodik:

Gazsi Júlia szakmai vezérigazgató-helyettes asszony (Professional Deputy CEO) és munkatársai őszinte kedvességgel, sok finom falattal és ajándékokkal fogadtak bennünket a Formula 1-es bejárás elején. A bemutatkozás után lehetőségünk volt megtekinteni a Formula 1-es depót, megtapogatni a különleges Pirelli abroncsokat, majd három csapat pilótájával is találkozhattunk.

Első állomásként az Alpine istállót látogattuk meg, ahol találkoztunk Pierre Gaslyval és Esteban Oconnal. A két pilóta vicces, versengő hangulatban volt, egymásra licitálva válaszoltak kérdéseinkre. A „Mennyi vizet iszik meg egy pilóta a nagy melegben?” kérdésre meglepő választ kaptunk, mivel kiderült, hogy a versenyautóban úgy felmelegedik a víz, hogy teát csinálnak belőle a pilóták.

Első állomásként az Alpine istállót látogattuk meg

Az Alfa Romeo csapatánál Valtteri Bottas és Zhou Guanyu is jókedvűen, kedves mosollyal fogadott minket. A finn pilóta nem jött zavarba, mikor a gyerekek nekiszegezték a kérdést, hogy versenyen kívül, a saját autójával szokott-e gyorsabban menni a megengedett sebességnél. Cinkos mosollyal válaszolta, hogy a biztonságos közlekedés fontossága érdekében versenyen kívül nem szabad száguldozni.

Majd egy újabb izgalmas találkozóra került sor, ahol a világbajnoki élsportoló Max Verstappen és Sergio Pérez várt a Red Bull istállóban. A gyerekek nemcsak a Forma 1-es autók végsebességére és a gumicsere folyamatára voltak kíváncsiak, hanem személyes kérdések is elhangzottak. Például hogy a két versenyzőnek mi volt a jele az oviban, mi volt a kedvenc étele, illetve aludtak-e plüssállatokkal? Verstappen elárulta, hogy nem volt jele az óvodában, mert náluk fényképpel és névvel jelölik a fogasokat és szekrényeket, valamint elmesélte, hogy egyik kedvenc magyar étele a gulyás.

Majd egy újabb izgalmas találkozóra került sor

Két gyermek három nappal később is találkozhatott kedvenc pilótáival egy több éves hagyománynak köszönhetően. A Forma 1-es nagydíjakon a házigazda ország által delegált gyerekek kedvenc versenyzőikkel közösen állhatnak a rajtrácson a himnusz alatt, a „Grid Kids” program keretében.

Két gyermek három nappal később is találkozhatott kedvenc pilótáival

A két szerencsés kiválasztott vasárnap reggel izgatottan várta az indulást az intézmény kapujában, hiszen tudták, különleges élményben lesz részük. A helyszínen átvették fényképes VIP belépőjüket, majd rövid biztonsági eligazítás után a Hungaroring Zrt. munkatársai felkísérték őket a pályára, ahol közösen hallgathatták meg a Himnuszt több ezer néző előtt, Lewis Hamilton és Max Verstappen mellett. A start után a gyerekek elfoglalták helyüket a tribünön, onnan szurkoltak kedvenceiknek.

A két szerencsés kiválasztott vasárnap reggel izgatottan várta az indulást az intézmény kapujában, hiszen tudták, különleges élményben lesz részük.

Hálásan köszönjük a Hungaroring Sport Zrt. által felajánlott feledhetetlen élményt.

Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest