Családi piknik a Nefelejcs Otthonban

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum okányi telephelye jó hangulatú családi pikniknek adott otthont június 3-án. Az ellátottak hozzátartozóikkal, családtagjaikkal együtt kapcsolódhattak be a programokba. A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban (a továbbiakban: BMHISZSZC) a pandémia miatti korlátozásokkal terhelt hosszú időszakban elmaradtak a nyilvános ünnepségek. A Nefelejcs Otthonban élő ellátottaink bár türelmesen  viselték ezt a nehéz időszakot, már nagyon várták a családi napot.

Csoportkép az ellátottakról

A piknik játékos ügyességi feladatokból álló sorversennyel indult, majd ezt követően az ellátottaknak hat állomáson feladatokat kellett megoldaniuk. A rendezvényt színesítette, hogy magánszemélyek felajánlásának eredményeképpen a résztvevők – biztonságos körülmények között – kipróbálhatták az íjászatot, illetve lovas fogattal sétakocsikázhattak a település utcáin.

Lovaskocsizás

Nagy örömünkre szolgált, hogy az oldott hangulatú, vidám rendezvényen meghívott vendégeinken kívül számos lakónk hozzátartozói, családtagjai, barátai is részt vettek. Sokuk aktívan bekapcsolódott a versenyszámokba, ezáltal tovább fokozták ellátottaink örömét. A rendezvény a jól megérdemelt, finom ebéddel zárult.
Köszönjük a rendezvény megvalósításában nyújtott segítséget a fenntartónknak, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak, illetve az Okányi Otthonért Alapítványnak.


Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum