A COOP Segély Alapítvány Veszprém megyében

A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, a programsorozat a Budapest/Pest megyei régiót lefedő sajtónyilvános eseménnyel indult. Veszprém megyébe 241 fő gyermeknek több mint 2 tonna súlyú élelmiszeradomány érkezett.

„A felmerülő logisztikai és szervezési költségeket ismét a CO-OP Hungary Zrt. vállalta, az adományt ezúttal is tulajdonosaink, régiós vezetőink személyesen adják át minden megyében. A veszélyhelyzet miatt, a gyermekek biztonsága érdekében, ezúttal szakítanunk kell azzal a számunkra kedves hagyománnyal, hogy az átadást az otthonokban élők kis műsora színesíti, és a vezetők a meghívott vendégekkel együtt néhány órát eltölthettek az intézményekben. Az átadásokon ugyanakkor ismét igyekszünk felhívni a közvélemény figyelmét is az itt dolgozók lelkiismeretes munkájára, az összefogás szükségességére, egyben példát szeretnénk mutatni más társaságok számára a segítségnyújtásra” – mondta Sipos-Tompa János.

„Itt Bakonyoszlopon nincs olyan család, akinek az elmúlt 70 év alatt ne lett volna valamilyen kötődése a Gyermekotthonnal” – fogalmazott ifj. Wolf Ferenc. Bakonyoszlop polgármestere hozzátette, az intézmény szerves része a település mindennapjainak, amellyel kiemelt munkáltató is egyben, ezt a szerepet hosszú távon igyekeznek megtartani. „A pedagógusok azért dolgoznak, hogy a gyermekek, kilépve az intézmények falai közül be tudjanak illeszkedni a társadalomba, és munkavállalóként el tudjanak helyezkedni” – emelte ki a polgármester.

„Egy jó működő, erős közösség ismérve, hogy az erősek segítik a rászorulókat” – hangsúlyozta Kropf Miklós. A Zirci Járási Hivatal hivatalvezetője elmondta, a Coop többek közt alapítványán keresztül hosszú évek óta ezt teszi, utalva arra, hogy 2011 óta immár ötödik alkalommal került sor adományátadásra. Valamint megjegyezte, hogy az alapítvány éppen a 2010-es Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa idején jött létre. A hivatalvezető egyben tolmácsolta Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott köszönetét is.

A Coop Segély kamionján érkező élelmiszer csomagokat Kocsiné Sződy Karolina, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat megbízott intézményvezetője vette át, majd elmondta: „A megyében több mint 500-an nevelkednek állami gyermekvédelmi szakellátásban gyermek- és lakásotthonokban, valamint nevelőszülőknél. A különleges szükségletűek ebből 241 fő. Az adomány a legjobb helyre kerül, és gondoskodunk annak megyei elosztásáról.”

Az ország 1500 településén 2300 üzlettel jelenlevő Coop üzletlánc tagvállalatai a működési területük közösségének felelős tagjaként a koronavírus-járvány kezdete óta igyekeznek segítséget nyújtani a mostani helyzetben segítségre szorulóknak. Pénz- és élelmiszer adománnyal segítettek kórházakat, a nehéz helyzetbe kerülteket támogató civil szervezeteknek élelmiszert, tisztítószereket juttattak el, az egri kutyamenhelyet pedig 3,6 tonna száraz kutyaeledellel segítette az egyik cég. A legtöbb településen a mai napig biztosítják a helyi önkormányzatoknak és önkénteseiknek a könnyített bevásárlás lehetőségét, amellyel a rászorulók ellátását segítik.

Veszprém Megyei Kirendeltség