Bútorokat adományozott a Gattyán Alapítvány Zalában

A Gattyán Alapítvány augusztus végén ünnepélyes keretek között adta át 1,5 millió forint értékű eszközadományát a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthonában. Ennek köszönhető, hogy az intézmény több szakmai egysége is új bútorokkal gazdagodott.

Az adomány átvételének aláírása

Az adomány átadásakor Világi Szidónia, az alapítvány kurátora elmondta, hogy huszonnyolc intézménynek juttattak az elmúlt fél évben eszközvásárlásra szánt támogatást. Az alapítvány a karitatív tevékenységet a jövőben is folytatni szeretné, a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, hátrányos helyzetű fiatalok sorsát figyelemmel kísérik, oktatásukat a továbbiakban is segítik.

Gyerekek és felnőttek az adományt jelképező táblával

Horváth Gyöngyi intézményvezető beszédében arról számolt be, hogy az adomány jóvoltából tizenöt telephely kapott az új bútorokból. A szekrények, komódok, asztalok, pelenkázók, kiságyak és székek közül az intézmény maga választotta ki, hogy az értékhatáron belül mire van szüksége. A rendezvényen Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója is köszönetet mondott a támogatásért.

A gyermekotthonban élő kisgyermekek örömmel fogadták az adományokat, amelyeket versekkel, énekekkel és apró ajándékokkal köszöntek meg az alapítvány képviselőinek.

SZGYF Zala Megyei Kirendeltség