Bővítették a Tolna megyei Csilla Otthont

Új épületszárnnyal gyarapodott a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Csilla von Boeselager Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye.

Az új épületszárny

A Széchenyi 2020 program keretében, 91,91 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával épült fel egy 320 m2-es épületrész a Csilla Otthonban, amely 22 fő elhelyezésére alkalmas.

Az EFOP-2.2.3-17-2017-00025 azonosítószámú projekt megvalósítása nyomán nem csupán gyarapodott az intézmény, de jelentős átalakításra is sor került. A korábban foglalkoztatóként működő épület átalakítása és korszerűsítése eredményeként 11-en költözhettek az otthonba. A projekt keretében egy akadálymentes parkolót is kialakítottak, valamint új járda épült.

Az új épületszárny

Az elkészült és felújított épület átadása október 14-én történt. Az eseményen beszédet mondott Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese, aki hangsúlyozta, hogy a fenntartó feladata a szolgáltatások minél színvonalasabb ellátása és az intézményekben élők mindennapjainak megkönnyítése. Az intézményben dolgozók munkáját megköszönve a gondoskodást szimbolizáló virágot nyújtott át Pál Máriának, az integrált intézmény vezetőjének.

Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese beszédet mond

Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese beszédet mond

Ezt követően dr. Kajos Nikolett, az SZGYF Tolna Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta, hogy a pályázat célja a „Csilla Otthon” határozatlan idejű szolgáltatói nyilvántartásba való bejegyzésének elérése volt, mely az akadálymentesítéssel és a megfelelő méretű szobák kialakításával lehetővé vált. Megköszönte továbbá a Tolna Megyei Kitekincs Alapítvány együttműködését az újonnan kialakított férőhelyek bútorozásának támogatásával kapcsolatban.

Bán Edit, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Csilla von Boeselager Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye otthonvezetője megköszönte az otthonban lakóknak a kivitelezés során tanúsított türelmet, az intézmény dolgozóinak azt az elhivatottságot, mellyel nap mint nap igyekeznek az itt élőknek otthont biztosítani, illetve a szekszárdi T-Wall Kft.-nek, hogy a kivitelezés során megvalósította az elképzeléseiket.

Az ünnepélyes átadás pillanata

Az ünnepélyes átadás pillanata

A köszöntők után az otthon lakóinak közreműködésével összeállított műsor következett. Az ünnepség zárásaként Horváth Sándor plébános áldotta meg az új épületet.

SZGYF Tolna Megyei Kirendeltség