Borsodi sikerek a „Ki, mit tud?” tehetségkutató vetélkedőn

Egerben rendezték meg a Moravcsik Alapítvány hagyományos tehetségkutató vetélkedőjének elődöntőjét, amelyen a Rózsakert ISZI és a Dália Otthon lakói ének-zene és tánc kategóriákban indultak. A produkcióik elnyerték a zsűri és a közönség tetszését, arany és ezüst minősítést kaptak előadásaikra, így bejutottak az országos döntőbe.
Egerben-rendeztek-meg-a-Moravcsik-Alapitvany-hagyomanyos-tehetsegkutato-vetelkedojet

Egerben rendezték meg a Moravcsik Alapítvány hagyományos tehetségkutató vetélkedőjét

Április 24-én a Moravcsik Alapítvány hagyományos, pszicho-szociális fogyatékossággal élő személyeknek meghirdetett tehetségkutató egri elődöntőjén 35 produkciót tekinthettek meg a jelenlevők. A rendezvényre vers- és prózamondás, ének-zene, vizuális művészet, színjátszás, paródia, tánc, kézművesség kategóriákban nevezhettek a szociális intézmények lakói, művészeti csoportjai. Az eseményen a Rózsakert Integrált Szociális Intézmény, valamint a Dália Otthon tehetséges lakói is részt vettek ének-zene és tánc kategóriákban.

A Rózsakert Integrált Szociális Intézmény lakója,Sánta-Tapodi Éva az egri elődöntőn mutatta meg először a nyilvánosságnak akvarell technikával készített festményeit, amelyeket a szakmai zsűri a hatalmas elismerés mellett különdíjban részesített, továbbá meghívást kapott a budapesti döntőre, ahol szeretnék a képeit kiállítani. A képzőművészeti elismerés mellett Éva Czeller Zoltánnal közösen egy kabaréjelenetet is előadott a rendezvényen, amelyet a bírálóbizottság ezüst minősítéssel jutalmazott.

Itt még nem ért véget az intézmény sikerszériája. Suha Ferenc a Mesélek a bornak című dalt adta elő, amellyel arany minősítést kapott az elődöntőben, így bejutott az országos budapesti döntőbe.

Az újonnan megalakult Riszinfonik együttes a tehetségkutatón először mutatkozhatott be a szélesebb közönség előtt. Az együttes Kulcsár Anita csellóművész lakó kezdeményezésére kezdte meg működését, majd Suha Ferenc zongorával, Kancsulik Ágnes fuvolával, míg Farkas József gitárral csatlakozott a társasághoz. Az előadás klasszikus hangszerekkel dolgozta fel a Despasito című számot. A zenei produkció közben Brenner István és Pap-Birinyi Petra a klasszikus keringőn keresztül mutatták be a mai modern társadalom világát, amelyben a technikai eszközök túlzott használata megmérgezi a társas kapcsolatokat és a minőségi együtt töltött időt. Ez a produkció olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy arany minősítést hozott az együttesnek.

A Dália Otthonból Lipóczki János szájharmonika-játékát a szakemberekből álló zsűri ezüst minősítéssel jutalmazta, míg az évek óta sikerrel működő Kitörés Színpad tánckarának produkcióját arany fokozattal és az országos döntőbe való bejutással honorálta a zsűri.

Szívből gratulálunk az ellátottaknak és a felkészítőiknek. Sok sikert kívánunk a felkészülésben az országos döntőhöz.

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kirendeltség