Bogrács kihívás Sopronban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ több civil szervezettel közösen örömmel csatlakozott az Age of Hope Alapítvány Közös Bogrács Kihívásához. A jótékonysági eseményt Sopronban, a Cseresznyevirág Gyermekotthon parkudvarán rendezték meg.

Az elkészített gulyás

A részt vevő civilek a bográcsban készült több mint 300 adag melegétellel vendégelték meg a városban és annak környékén élő rászorulókat, köztük nagycsaládokat, időseket. A rászorulók tartósélelmiszer-csomagokat is kaptak.

A szép idő kedvezett a szabadban tartott programoknak, a gyermekek vidám népi játékokban vehettek részt. Pontosságukat az íjászkodás során, míg kreativitásukat a kézműves asztaloknál tehették próbára. A kiszebábégetés télűző népszokás, melyet a vendégek ezúttal is feleleveníthettek – mindannyian élvezték a hagyományos tavaszköszöntést. A rendezvény résztvevői megélhették az ajándékozás örömét, megismerhették a rászoruló emberek segítésében rejlő értéket.

A sátraknál hosszú sorokban várták a résztvevők az ebédet.

A rendezvényen az intézmény mellett az Age of Hope Alapítvány, az Árvácska Alapítvány és a Rotaract Club Sopron vett részt.

Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ