Beszámoló karácsonyi rendezvényről

„Karácsonyfa minden ága
csillog, villog, csupa drága
szép mennyei üzenet,
Kis Jézuska született.”

A Győr-Moson-Sopron Megyei Gondoskodás Szociális Központ székhelyén és telephelyein közös készülődés keretébe gyertyás díszek, kopogtatók, apró ajándékok kerültek a fa alá.

Ismét vége felé közeledik egy esztendő. Az advent a karácsonyra való felkészülés, várakozás, reménység ideje. Ahogy egyre több gyertya lobban lángra a koszorún, úgy nő szívünkben a vágyakozás.
Az év legszebb ünnepe a karácsony, amelyet kicsi-nagy, idős-fiatal egyformán vár. De mit is ad nekünk a karácsony? Talán megnyugvást, időt, melyből rohanó világunkban oly kevés van. Azt az érzést, hogy nem vagyunk egyedül. Ebben az időszakban próbálunk többet mosolyogni, igyekszünk megbocsájtani egymásnak. Évről évre átéljük a csodát a betlehemi jászol mellett.
De hogyan is készülünk mi intézményeinkben, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gondoskodás Szociális Központ székhelyén és telephelyein?
Mint minden évben, az idén is eljött hozzánk a Jézuska, elhozva a karácsonyfát és a hőn áhított ajándékokat. Minden intézményünkben hetek óta azon gondolkodnak lakóink, hogy mivel tudnának örömet szerezni egymásnak.
A lakókkal közösen gyertyás díszeket, kopogtatókat, apró ajándékokat készítettünk. Sokat beszélgettünk a „Kis Jézuska születéséről”, képeslapokat írtunk. Idősotthonaikban a régi idők karácsonyairól beszéltünk, lakóink szentmisén vettek részt.
Próbáltuk nem csak az intézményeinket, hanem lelkünket is felkészíteni az ünnepre. Minden intézményünkben műsorral köszöntötték lakóink a karácsonyt. Öröm volt látni a boldog arcokat, mikor megkapták az ajándékokat.

Bízunk benne, hogy jövőre is együtt állhatunk a karácsonyfa alatt, örülhetünk egymásnak és az ajándékoknak. Közösen énekelhetjük:  
„Mennyből az angyal
lejött hozzátok,
Pásztorok, Pásztorok…”

SZGYF Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltség