Beszámoló a Benned A Létra Csoport programjáról

A Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest Törökméz Lakásotthon Törökbálint és a Kék-Duna Lakásotthon Budaörs telephelye öt gondozottja márciusban és májusban részt vett az A.D.O.M., vagyis az "Adj Okot Mosolyogni" Benned A Létra Csoport projektjében.

projekt keretében gyermekotthonokban élő fiatalok számára közös játékokon, zenélésen és beszélgetésen keresztül nyújtottak segítséget

A projekt keretében gyermekotthonokban élő fiatalok számára közös játékokon, zenélésen és beszélgetésen keresztül nyújtottak segítséget a jövőtervezésben, céljaik megfogalmazásában.

A találkozások alkalmával egy-egy témában felmerülő kérdéseket elemeztek a programban résztvevők, például a felelős állattartás kérdéskörét is megvitatták. A projekt során vitakörökhöz is volt lehetőségük csatlakozni, ahol olyan komoly dolgok mellett és ellen érvelhettek, mint az elfogadás és az esélyegyenlőség.A programsorozatban meghívott vendégek is részt vettek, így a gyermekeknek lehetőségük volt szakemberekkel találkozni, akik tapasztalataikat megosztva segítettek a felmerülő kérdések megoldásában.

A programsorozatban meghívott vendégek is részt vettek

A nap végi közös vacsorák mellett is értékes ötletek, gondolatok születtek. A sikeres projektmunka, a közös munkafolyamat pozitív változásokat indított el, valamint inspirációt adott a résztvevőknek.

Pest Vármegyei Kirendeltség