Berzencei randevú – Ellátottak és munkatársak a színpadon

 Perdült a szoknya, lendült a láb a Szeretet Temploma Alapítvány által a berzencei művelődési házban szervezett műsoros esten, amelyen évről évre a helyi Szeretet Szociális Otthon, valamint drávatamási és barcsi telephelyeinek ellátottai és munkatársai mutatkoztak be. Táncos produkciók és vicces jelenetek váltották egymást, s a helyi hagyományőrzők is megörvendeztették a közönséget erdélyi koreográfiájukkal.

l1

Nábrádi Csilla főosztályvezető a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége nevében köszöntötte a publikumot. Kiemelte: a művészetek gazdagítják a lelket és a személyiséget, s egy-egy fellépés valódi valóban ünnep. Ünnep azért, mert a fellépők rengeteg befektetett munkával készültek a mai estére, hogy megörvendeztessék, megajándékozzák a publikumot. Ünnep azért, mert a színpadra lépők mindegyike – legyen akár lakó, gondozott vagy intézményi munkatárs –, adni szeretne valamit, valami olyat, amely által a nézőtéren ülők lelke is gazdagabb lesz. Hiszen tapasztaltuk már többször, az egyes produkciók látványa, a mozdulatok, a szavak és a zene mély érzelmeket vált ki belőlünk.

l3l2
A főosztályvezető megköszönte, hogy egy remek kezdeményezés életre hívói és életben tartói az intézmény munkatársai, akik nagy szeretettel készítik fel az ellátottakat a szereplésre, mint ahogy erről már számos alkalommal megbizonyosodhatott a publikum, s az is érzékelhető, mint ahogy Pilinszky János vallotta: „a művészetben a siketek hallanak, a vakok látnak, a bénák járnak, minden fogyatékosság teremtő és magasrendű erővé válhat.”

l4l5
A rendezvény házigazdája Szőke József, a szociális otthon intézményvezetője volt, aki egyebek mellett arra utalt: a nagyközség lakóinak immár nyolcadik alkalommal mutatták be a néhány nappal korábban rendezett jótékonysági báljukon is nagy vastapssal jutalmazott műsorukat. Zárszavában azt is kiemelte: az otthonlakók karácsonykor kapták legnagyobb ajándékukat: felléphettek a helyi katolikus templomban rendezett esten, s mindez azt jelenti, hogy a település végleg befogadta az ellátottakat.

Somogy Megyei Kirendeltség