Belső módszertani műhelymunka Zamárdiban

Kétnapos szakmai tanácskozást tartottak október 18-án és 19-én annak a munkacsoportnak a tagjai, akik a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ápoló-gondozó otthonainak belső módszertanának megalapozásán és az intézményekben élőkre ható attitűdváltáson dolgoznak. A tanácskozáson négy megyei kirendeltség ötvennégy szakembere vett részt: kirendeltségvezetők, intézményvezetők, szakdolgozók.

 

A csongrád-csanádi munkacsoport

A szakemberek  tudásuk és gyakorlati tapasztalatuk birtokában azoknak az életvitelt segítő eszközöknek az összeállítására vállalkoztak, amelyek alkalmazásával az intézmények lakói a mindennapokban, az adott lehetőségek szerint megélhetik életük teljességét.

A Csongrád-Csanád megyei munkacsoport

Az együttműködés jegyében a szakemberek támaszkodtak még a munka során a Nemzeti Szakképzési Intézet (NSZI) módszertani anyagaira, valamint az Értelmi Fogyatékossággal élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) önálló életviteli kiadványaira és tapasztalataira.

Előadás

Előadás a Szabolcs Szatmár Bereg megyei munkacsoportnak

A szemléletváltást segítő program törvényi alapjául 1023/2017. (I. 24.) kormányhatározat szolgál. A terveik szerint, az intézmények belső módszertanát segítő, gyakorlati tapasztalatokra épülő kiadványokat a közeljövőben konferencia keretében tervezik bemutatni és közreadni az ápoló-gondozó otthonok munkatársainak.

SZGYF-Szervezetfejlesztési Osztály