„Befogadlak” nevelőszülői hivatást népszerűsítő program Szolnokon

Szolnokon, a Megyeházán került megrendezésre 2019. március 26-án, a „Befogadlak” Egy nap a nevelőszülőségért elnevezésű program. A rendezvény célja az volt, hogy bemutatásra kerüljön a nevelőszülői hivatás, ízelítőt adjunk a nevelőszülőség és a nevelőszülőnél való nevelkedés eredményeiről, és az érdeklődőket tájékoztassuk, hogyan válhatnak nevelőszülővé.

A rendezvényen részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Köszöntőjében kiemelte, hogy a nevelőszülőség áldozatvállalás, hiszen a nevelőszülők saját otthonukba fogadják be a támogatásra szoruló gyermekeket. Hangsúlyozta: csaknem 23 ezer gyermek él a gyermekvédelem rendszerében, kiemelt jelentőségű életük alakulásának segítése.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntőjében felelősségteljesnek nevezte a nevelőszülők munkáját, hiszen „mintát adnak, példát adnak”.
Dr. Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott kiemelte, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy adminisztrációs hiba, akadály ne álljon azok elé, akik nevelőszülők szeretnének lenni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság „Lehetetlen nincs” címmel Országos Rajz- és Kisfilm pályázatot hirdetett gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek és fiatal felnőttek számára. A rendezvényen került sor a Jász-Nagykun-Szolnok megyéből beérkezett 125 pályamű eredményhirdetésére, és a díjak átadására.

A jelenlévő gyermekek számára játszóház is színesítette a programot.

A rendezvényen 9 egyházi és civil fenntartású nevelőszülői hálózat képviselői vettek részt, a program során megosztva egymással tudásukat és tapasztalataikat.

A műsort a nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek előadásai színesítették.

A programot Oláh Gergő előadóművész műsora zárta.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége