„Bárka” Fejlesztő Foglalkoztató a Facebookon

A Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény székhelyén és telephelyein évek óta dolgoznak fejlesztő foglalkoztatásban az ellátottak és készítenek szebbnél szebb használati tárgyakat, dekorációs termékeket kerámiából és textilből. Az elkészült termékek értékesítése elsősorban intézményen belül, valamint helyi és környékbeli vásárokon történik.

A Bárka Facebook oldala

Az SZGYF Fejlesztő Foglalkoztatási Osztálya által szervezett szakmai képzések keretében 2021 áprilisában jutott el hozzánk a hír, hogy a Zsirai Műhely Facebook-oldalt működtet. Ennek mintájára egy év múlva – 2022. március 16-án – mi is elindítottuk oldalunkat a közösségi média platformján.

A Facebook-oldalunkkal azt szerettük volna elérni, hogy minél több emberrel megismertessük azt az értékteremtő munkát, amit ellátottjaink végeznek, valamint, hogy a lehető legtöbb termékünk találjon gazdára. Először heti egy poszt megjelentetését tűztük ki célul. Számunkra is meglepő volt, hogy cikkeink hatására az első megrendelőkként az intézményünk dolgozóit üdvözölhettük, akik ekkor szereztek tudomást kreatív termékeinkről. Bár nincs közöttünk marketingszakember, nincs jó fényképezőgépünk, de vannak ötleteink és kiváló kollégáink, akikre számíthatunk.

Kézműves termékek

Köszönjük az oldal felépítésében és működtetésében nyújtott segítséget a fejlesztő foglalkoztatásban dolgozó ellátottjainknak és kollégáinknak, valamint intézményünk pszichológusának, Markó Dávidnak, aki szép fotóival támogatta munkánkat. Köszönjük Bácsalmási Gabriella terápiás munkatársunknak, aki az intézmény művészeti életéről készült cikkeivel segített, valamint a Nefelejcs utcai telephelyen dolgozó „szorgos kezeknek”, akik újabb és újabb termékötleteikkel járulnak hozzá oldalunk színesítéséhez.

Kézműves termékek

A jövőben a többi telephelyünk értékteremtő munkáját is szeretnénk bemutatni.

Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény

Képek: „Bárka” Fejlesztő Foglalkoztató Facebook-oldaláról

Kapcsolódó témák:

Fejlesztő foglalkoztatás