Bárka az SZGYF-ben

Február 8-án az SZGYF Központ aulájában került sor az idei év első központi szervezésű vásárára, ahol a Bárka Integrált Szociális Intézmény Bács-Kiskun Vármegye fejlesztő foglalkoztató műhelyeinek portékái közül lehetett válogatni.

barka3

A reggeltől kora délutánig tartó vásáron a legkülönbözőbb dísztárgyak és használati tárgyak kaptak helyet. Minden megvásárolható termék az intézmény négy telephelyének valamelyik műhelyéből került ki. Ahogy Molnárné Szabó Szilvia fejlesztő foglalkoztató koordinátor elmondta, a termékportfóliójuknak csak egy része látható a vásárban; szerencsére olyan sok a megrendelésük, hogy több népszerű portékából nincs is raktáron. Ezúttal elsősorban kisebb dísztárgyak közül válogathattak a vásárlók, melyekkel kimondottan erre az alkalomra készültek az intézmény munkatársai.

Rendszerint az adott ünnepkörtől és évszaktól függően frissítik, változtatják a termékeik listáját – mondta el Molnárné Szabó Szilvia –, valamint az aktuális megrendelésektől függően készülnek a termékek. Óvodák, iskolák, illetve vállalkozások is szerepelnek a megrendelők között, a ballagás közeledtével nagy az igény például a ballagó tarisznyákra. A „Bárka” egyik legnépszerűbb terméke a „gondevő manó”, amit az intézmény pszichológusának javaslatára kezdtek készíteni: a kis figura szájába a gyerekek leírt, lerajzolt problémáikat helyezhetik el, így jelképesen megszabadulva a gondjaiktól. Ugyancsak népszerű termékek a rongyszőnyegek, melyekre évszaktól függetlenül állandó a megrendelés.

barka2

Az intézmény fejlesztő foglalkoztatásában készült termékek a Facebookon is megcsodálhatók, a „Bárka” Fejlesztő Foglalkoztató név alatt, ahonnan akár rendelni is lehet.

A Bárka Integrált Szociális Intézmény Bács-Kiskun Vármegye legközelebb március 5-én, az SZGYF húsvéti vásárán érkezik a Főigazgatóságra.

SZGYF Központ