Az EMMI szociális háttérintézmény vezetőinek tanácskozása

Az elmúlt években a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság együttműködésének keretében számos jelentős program valósult meg.

2

A mostani egészségügyi veszélyhelyzet nagy terhet ró mindannyiunkra, de különösen sok feladatot, munkát ad azoknak, akik a szociális gondoskodást választották hivatásuknak. A társadalom fokozott figyelemmel van a fogyatékossággal élők iránt, azért, hogy ők is a közösség egyenrangú és megbecsült tagjai lehessenek. Számukra ugyanis maga a hétköznapok megélése is sokszor kihívást jelent, nem pedig egy ilyen rendkívüli élethelyzet! Éppen ezért, a koronavírus járvány feltartóztatása, a minél kevesebb megbetegedés elérése fokozott munkát, odafigyelést, intézkedést kíván a szakterületen dolgozó kollégáktól. Ebben az egyre kritikusabbá váló helyzetben külön tisztelet illeti meg a szociális területen dolgozó valamennyi munkatárs helytállását. Ebben a közös feladatban támogatja egymás munkáját ezekben a napokban is a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ.

 

A képen a két háttérintézmény vezetője, Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója (jobbra), és Dr. Tóth Tibor, a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ ügyvezetője (balra).

 

Forrás: nfszk.hu