Átadták Szolnok legrangosabb díjait a magyar kultúra napján

Szolnok életének számos kiválóságát díjazták január 22-én este a magyar kultúra napja alkalmából rendezett nagyszabású ünnepségen. A jeles eseménynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont. Ebben az évben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége is részt vett a rangos eseményen.

 

Kórus énekel a színpadon

A hazai kultúra ünnepét annak okán rendezik meg évről évre, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén (Cseke) a Himnusz kéziratát. Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg nemzeti identitásunk ezen kiemelkedő napjáról a megyeszékhelyen is. A magyar kultúra napja hagyományosan a megyeszékhely elismeréseinek átadásának az ideje is.

Az est során felléptek és a szolnoki Szigligeti Színház művészei. Szolnok áldásos helyzetben van kulturális életének köszönhetően. Helyi értékeink, intézményeink, a benne dolgozó szakemberek, a nemzetközi színvonalú együttesek mind azt igazolják: Szolnok valóban a kultúra otthona.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő beszédet mond

„Köszönöm a kultúra szereplőinek az együttgondolkodást. Szolnok büszke művészeire, pedagógusaira, tudósaira, kulturális szakembereire, akik közül többen kivívták már teljesítményükkel az ország, sőt a nemzetközi szakma elismerését” – fogalmazott dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a parlament kulturális bizottság alelnöke. „Nagyon sokan dolgoznak azért a városban az intézményi, önkormányzati, valamint gazdasági életben, hogy a kulturális életünk sokrétű, pezsgő lehet.”

 Köszöntőbeszédet mond Szalay Ferenc, a város polgármestere

„Az ezeréves Magyarország büszke lehet arra, amit a kultúra területén letett az asztalra. Ma olyan embereket köszöntünk, jutalmazunk, akik munkásságukkal követendő példák, akik után érdemes menni, akiktől sokat lehet tanulni” – mondta köszöntőbeszédében Szalay Ferenc, a város polgármestere.

Csoportkép a művészekkel

A nyitóbeszédek után a díjak átadása következett. Az idei esztendőben hét kategóriában ítélték oda az elismeréseket. A díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át.

Őszinte tisztelettel gratulálunk a díjazottaknak!


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége

Fotó: Aba-Novák Agóra Nonprofit Kft.