Aszfaltrajzverseny a természetvédelem jegyében

Aszfalrajzverseny, kézműves foglalkozás, bál és számos színes program. Napfényes, gyönyörű időben négy kreatív csapat mérte össze tudását az első aszfaltversenyen a Rábaparti Integrált Szociális Intézményben.
Négy kreatív csapat mérte össze tudását az első aszfaltversenyen

Négy kreatív csapat mérte össze tudását az első aszfaltversenyen

Gyerekkori emlékeink idéződtek fel, szinte késztetést érzett az ember, hogy leguggoljon a forró aszfalt felé, és nekiálljon valami firkának. Egy élmény volt a nap nemcsak azok számára, akik aktívan részt vettek a programokon, hanem azoknak is, akik csak vendégként kerültek a forgatagba.

Négy csapat mérte össze erejét. A rendező Rábaparti Integrált Intézmény mellett a társintézmény, a Rózsakerti Integrált Szociális Intézmény lakói, valamint nagy örömünkre egy nyolcfős csapattal a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola gyerekei is krétát ragadtak. A téma mi más lehetett volna, ebben a költői szépségű parkban, mint a természetvédelem, elsősorban azért, mert a korábbi években ez a rajztalálkozókon sem került terítékre. Emellett fő szempont volt, hogy mindenkinek legyen személyes élménye, tapasztalata a témával kapcsolatban. Az intézmény Szentgotthárdon, a Hármashatár közelében, festői szépségű természeti környezetben helyezkedik el. Délről az Őrségi Nemzeti Park határolja, mely erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű táj, számos védett és fokozottan védett növény- és állatfajnak ad otthont.

A verseny elején látszott, hogy a csapatok gondosan előkészített tervvel érkeztek a találkozóra

Az már a verseny elején látszott, hogy a csapatok gondosan előkészített tervvel érkeztek a találkozóra. A szervezők két órát adtak a versenymunkák elvégzésére, azonban erre senkinek sem volt szüksége. Mindenki lelkesen fogott neki a rajzolásnak: „A jó és a rossz”, „Földernyő”… kreatívabbnál kreatívabb ötletek rajzolódtak ki pillanatok alatt az aszfaltból. Munkamegosztás, fegyelem, jó hangulat és lelkes közönség. Aki mégis unatkozott, vagy éppen nem fért oda az aszfalthoz, a fazekasság csínját-bínját leshette el, és lehetősége nyílott arra is, hogy kipróbálhassa az agyagozást. A csapatmunka élménye mellett az előadáson új ismeretekkel is gazdagodhattunk. Az egész napos programot bál zárta.

Külön köszönet a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola gyerekeinek és pedagógusainak, akik eljöttek és lakóinkkal közösen aktívan részt vettek a rendezvényen.

Vas Vármegyei Kirendeltség