Somogyi tehetséget díjaztak a Ki mit tud?-on

Budapesten rendezték meg a Moravcsik Alapítvány által meghirdetett XII. Nemzetközi Ki mit tud? döntőjét, amelyen számos bentlakásos intézmény tehetséges ellátottja vett részt.

Kisvarga Mihály, a Somogy vármegyei Remény Integrált Szociális Intézmény lakója

Köztük a kéthelyi Kisvarga Mihály, a Somogy vármegyei Remény Integrált Szociális Intézmény lakója, akiről sokan állítják: táncolva jött a világra, ugyanis hihetetlen mozgáskultúrával és ritmusérzékkel rendelkezik. Tehetsége azért is kiemelkedő, mivel koreográfus segítsége nélkül, autodidakta módon sajátítja el a különböző stílusú, egyszerűnek egyáltalán nem nevezhető formációkat.

A döntőn általa választott zenére adta elő saját koreográfiáját, egy electro swing stílusú produkciót. Előadását látva a zsűri arany minősítéssel, illetve Nívódíjjal jutalmazta kiemelkedő teljesítményét.

Nívódíjjal jutalmazta kiemelkedő teljesítményét

A Moravcsik Alapítvány hagyományos tehetségkutató rendezvénysorozatával régóta megszólítja a szociális otthonok pszichoszociális fogyatékossággal élő ellátottjait. Kisvarga Mihály is nagy kedvvel jelentkezett a felhívásra, s a korábban Mohácson megrendezett Ki mit tud? területi elődöntőjén táncolta be magát a döntőbe, amely szintén sikert hozott számára

SZGYF Somogy Vármegyei Kirendeltség