Államtitkári látogatás Szolnokon

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltségen járt. Többek között megtekintette a Befogad-Lak projekt által létrehozott Befogadó Otthont, a közelmúlt jelentős beruházását. Az államtitkárt Kiss Róza igazgató asszony fogadta a megyei kirendeltségen.

Az épület

Az új épület 16 férőhelyen 3-18 éves korosztályba tartozó gyermekek ideiglenes elhelyezését biztosítja. A bejárás alkalmával hangsúlyozták a Befogadó Otthon városban betöltött fontosságát és szerepét, kiemelve a lakók minőségi életkörülményeit, valamint az itt folyó szakmai munkát, amelyeket a kormány az EFOP-2.1.1-16-2016-00010 számú BEFOGAD-LAK Jász-Nagykun-Szolnok megyében című projekt keretében támogatott. A beruházás a jogszabályoknak és a gyermekek igényeinek megfelelően valósult meg.

A bejárás

A Befogad-Lak Otthon bejárása során jelen volt Pásztor Zsuzsanna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója és Mikolyné Kozma Rozália, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat területi igazgatója is.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség