Ajándékozás Fejér megyében

Egyedülálló kezdeményezést hirdetett ebben az esztendőben adventkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma a gyermekvédelem rendszerében élő fiatalok karácsonyi megajándékozására.

Az EMMI összefogásra kérte a minisztériumok munkatársait, hogy a gyermekotthonok lakóitól beérkező kívánságokat egyenként teljesítsék. A szeretetteli gondolatnak köszönhetően Fejér megyében is számos gyermek karácsonyi kívánsága teljesülhetett. A példamutató együttműködés eredményeként megyénkbe a Honvédelmi Minisztérium vezetői és munkatársai segítségével váltak valóra az adventi álmok.

Az ajándékokat az állami fenntartó nevében Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltség igazgatója vette át Erdélyi Lajos, HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkártól december 16-án, Székesfehérváron. A névre szóló ajándékokat a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ intézményhez tartozó lakás- és gyermekotthonok lakóihoz juttatta el a Kirendeltség. Fejér megyében több mint 800 gyermek és fiatal felnőtt él a gyermekvédelem rendszerében: lakás- és gyermekotthonokban, valamint közel hatszáz gyermek nevelőszülőknél.

SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség