Ajándékok a gyermekotthon lakói számára

A Női Szalon babaágyneműket, takarókat, plédeket adományozott a Gyermekotthon Zalaegerszeg lakóinka

A Zalaegerszegi Női Szalon az anyák napi rendezvényének bevételéből 100 ezer forint értékben adományozott babaágyneműket, takarókat, plédeket a Gyermekotthon Zalaegerszeg babacsoportjában élő kisgyermekeknek. Az adományt Balaicz Zoltánné, a női szalon elnöke adta át június 19-én.

Balaicz Zoltánné elmondta, az idei a Vizslaparkban rendezett anyák napi rendezvényükön a szervezők alkoholmentes koktélokat készítettek, kínáltak a járókelőknek. A jótékonysági akciót követően a befolyt összegből a gyermekotthon munkatársaival egyeztetve babaágyneműkkel, takarókkal, plédekkel segítették az intézményben elő gyermekek mindennapjait.

Az adomány átadásakor Horváth Gyöngyi, a Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye intézményvezetője arról szólt, hogy a legjobbkor érkezett az adomány, hiszen a megemelkedett létszám miatt éppen most alakítanak ki a csecsemők részére egy új helyiséget.

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltség igazgatója hangsúlyozta, hogy bár jellemzően a karácsony előtti időszakban gondolnak rájuk az adományozók, a civil szervezetek tudják, az év minden szakában elkél a segítség. A Zalaegerszegi Női Szalon sem először támogatta az állami gondoskodásban, Zalaegerszegen nevelkedő gyermekeket, illetve az intézményt.

A gyermekotthonban zajlott bensőséges átadási ceremónián az intézményben élő két kisgyermek kisebb előadással lepte meg az adományozókat. Zala Vármegyei Kirendeltség