Ajándékkiránduláson az otthonlakók

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) ajándéka volt az a keszthelyi kirándulás, amelyen a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon lakói közül egy busznyian vettek részt.

 

Fiatalok a táborban

A szervezett program első állomása a nemzetközi hírű Helikon Kastélymúzeum volt, amely felejthetetlen időutazást kínált a berzencei látogatóknak. Az úgynevezett támogatott lakhatásban élő otthonlakók élvezettel sétáltak végig a Festetics-kastély elegáns szobáin, termein. Megcsodálták a korabeli enteriőrt, de a kertben lévő gigantikus kaktuszok is megbabonázták őket, csakúgy, mint a pálmaház egzotikus látványa.

Kirándulók csoportképe a Balaton-parton

Ezt követően a Balaton-parton, illetve a bazársoron sétáltak az ellátottak, majd a balatonszentgyörgyi Csillagvár Étteremben estebéddel folytatódott a program.
Mint megtudtuk, az ÉFOÉSZ-szal folyamatos és gyümölcsöző a kapcsolata a Szőke József vezette intézménynek; a szakemberek egyebek mellett a drávatamási telephelyükön terápiás tréninget tartottak. Nagy segítség a szociális otthonnak az is, hogy a szövetség minden évben lehetővé teszi, hogy az intézmény lakói közül csaknem félszázan térítésmentesen utazhassanak Budapestre és meglátogathassák a Fővárosi Állat- és Növénykertet.


SZGYF Somogy Megyei Kirendeltség