Ajándékelőadás a RAM Színházban

November 29-én, csütörtökön késő délután az ország számtalan pontjáról, 12 megyéből érkeztek gyerekek és felnőttek a budapesti RAM Színházba. Egy különleges előadásra, a Diótörő megtekintésére gyülekeztek az SZGYF fenntartásában lévő intézmények lakói, mintegy kétszázan.

honlapdi

A Sárközi Gyula Társulat tagjai, valamint a Madách Musical Tánc- és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium növendékei nagyszabású produkcióval készültek a téli szezonra. Sárközi Gyula koreográfus a Diótörő klasszikus történetét gondolta újra egy látványos show-elemeket tartalmazó balettelőadás formájában. A darabot a RAM Colosseumban tűztek műsorra, erre az alkalomra egy zártkörű előadás formájában, többek között az SZGYF intézményeinek lakói számára.

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár az előadás előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: A Diótörőre ezúttal gyermekotthonokból és szociális intézményekből hívtak meg vendégeket, valamint kísérőiket. – A következő óra a csodáról fog szólni – jegyezte meg, köszönetet mondva a társulatnak.

honlapdio

Az előadás előtt a darab koreográfusa, Sárközi Gyula is megszólalt. Kiemelte: pontosan tudja, milyen nagy dolog, ha egy gyerek el tud jutni a színházba. Az államtitkárság a társulat segítségére van abban, hogy az előadás eljusson olyan gyerekekhez is, akik másképp nem láthatnák, hiszen egy színházjegy megvásárlása komoly anyagi terhet jelent.

A mintegy 60 szereplőt felvonultató előadás 90 percen át nyűgözte le a nézőket, akik vastapssal hálálták meg a nem mindennapi színházi élményt.

SZGYF Központ