Ajándék kerti bútorok készültek a csapatépítő tréningen

Az utóbbi években egyre intenzívebb a kapcsolata az Eximbanknak a Somogy megyei gyermekvédelmi intézményekkel. A közelmúltban például a nagybajomi Kékmadár Gyermekotthon lakóinak ajándékozták azt a raklapokból összeállított, mutatós ülőgarnitúrát, amely egy csapatépítő tréning eredményeként született.

 

A bútorok átadása

A pénzintézet munkatársai ugyanis maguk ragadtak fűrészt, szöget és kalapácsot, majd nyúltak ecset és festék után. Két fotel, két kanapé, egy asztal és két kötélpuff készült, melyre színes párnák, plédek kerültek, így a rusztikus garnitúra tavasztól késő őszig ad lehetőséget játékra, pihenésre.

Szőke Orsolya, az Eximbank vezérigazgatói kabinetfőnöke, PR- és kommunikációs vezetője lapunknak elmondta: kollégái az első szóra mozdultak, hogy kipróbálják kézügyességüket, s motiváló erőként hatott, hogy egy gyermekvédelmi intézménybe kerül majd kész alkotásuk, melyet – a terhelhetőség miatt – egy asztalosmesterrel is átvizsgáltattak, aki elégedett volt a kész termékekkel. A fehérre festett, rusztikus kerti bútorok átadásán a gyerekek nemcsak megköszönték, hanem ki is próbálták a meglepetésként érkezett ajándékot, Csatos Zsuzsanna, a marcali székhelyű Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott igazgatója pedig egy bekeretezett díszoklevelet nyújtott át a nemeslelkűségről tanúskodó adományért, amelynek jövő év tavaszán egy filagóriát készítenek a gyermekotthon munkatársai, hogy védjék az időjárás viszontagságaitól, s így időtállóbbá tegyék a kényelmes kerti bútorokat.

Pihenés a kerti székeken

Szőke Orsolyától megtudtuk azt is: kollégái vallják, hogy jót tenni jó, így a pénzintézet képviselői évek óta hagyományosan meglepik Mikulás-ajándékokkal az ország gyermekvédelmi intézményeinek lakóit; így néhány nap múlva több mint négyszáz csokimikulás talál majd gazdára a marcali, illetve a fonyódi székhelyű gyermekotthonokban is.


SZGYF Somogy Megyei Kirendeltség