A zeneszeretet minden nehézségen átsegít

Bukó Alexandra a Jászfényszarui Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte meg tanulmányait. Rendkívüli zenei tehetsége hamar megmutatkozott: hétévesen kezdett el zongorázni, tizenkétéves korától énekel. Szandi ekkor már tudta, a zene lesz az élete.

Bukó Alexandra jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár által szervezett versenyeken indult

Még az iskola padjait koptatta, mikor a Jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár által szervezett versenyeken indult, ahol már szép sikereket ért el. Középiskoláját Jászberényben a Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskolában folytatta angol szakon, amit sajnos már nem tudott befejezni.

A zeneszeretete azonban átsegítette a nehézségeken. Példamutató nagy alázattal, folyamatosan fejleszti énektudását, melyben az egykori általános iskolai tanító nénije segíti. A pedagógus személye meghatározó Szandi életében, hiszen igazi anyai szeretettel mindvégig mellette állt, és a mai napig támogatja, tanítja, kíséri őt a fellépésekre. Zenei stílusban, a 60-70-es évek és a mai modern zene áll hozzá a legközelebb. Szívesen ad elő külföldi és magyar előadóktól is.

Nagy öröm, hogy egy ilyen tehetséges előadót tudunk támogatni.

Rendszeres fellépője az intézmény valamennyi zenés rendezvényének. Felkérést kap vármegyei szintű rendezvényekre, társintézmények kulturális eseményeire Bánhalmán, Püspökladányban, a Szolnok Vármegyei Kirendeltség által szervezett programjaira. Zenei versenyeken is szívesen indul. A Moravcsik Alapítvány által rendezett Országos Ki Mit Tud? versenyén rendszeresen fellép, szép eredményeket ér el, sok esetben arany minősítéssel jutalmazzák.

Nagy öröm, hogy egy ilyen tehetséges előadót tudunk támogatni.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség