A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság adományainak átadása

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat december 19-én tartotta karácsonyi ünnepségét. A rendezvényre a megye egész területéről érkeztek gyermekotthonokból, lakásotthonokból és nevelőszülőktől gyermekek, hogy ünnepi műsorral köszönjék meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozói által számukra összegyűjtött ajándékokat. Hagyomány már, hogy adventkor a rendőrök ruhákat, könyveket, játékokat tartalmazó csomagokkal lepik meg őket.

A felajánlásokat ünnepélyes keretek között dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, megyei  főkapitány adta át Györe Edinának, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége igazgatójának.

Dr. Sipos Gyula ünnepi köszöntőjében arról beszélt, bár ők egy szigorú világ katonái, de ettől még az ő életükben is fontos szereplők a gyerekek. Adománygyűjtő akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy ezek a gyerekek a rendőrben olyan embert lássanak, aki a rendet, a békés és nyugodt életet vigyázza. Ennek szellemében kívánt szerencsés felnőtté válást a gyerekeknek.

 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos beszédében kiemelte, ez a rendezvény is bizonyítja, hogy a rendőri egyenruha érző szívet takar. A szeretet ünnepére készülve mindannyian érzékenyebbé válunk a problémákkal küzdők iránt, hát még, ha nehéz sorsú gyerekekről van szó. Az ő felkarolásuk különösen fontos, ezért a rendőrség mellett köszönetet mondott a gyermekvédelem minden dolgozójának is, hiszen munkájuk nélkül nem lenne ennyi mosoly az arcokon.

Az ünnepség az ajándékok kibontásával és közös énekléssel ért véget.

SZGYF Zala Megyei Kirendeltség