A szociális munka napját ünnepelték Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Az SZGYF Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltsége ünnepségen köszöntötte a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozókat november 10-én Mátészalkán a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban. Az eseményen részt vettek a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetői és dolgozóinak képviselői. Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Dr. Hanusi Péter Mátészalka polgármestere, valamint Cséplőné Gönczi Veronika szakmai főigazgató-helyettes.

Az elismerésben részesültek csoportképe

Az ünnepi műsorban a Buzogány Béla Színház két művésze által előadott dalokat hallgathatott meg az ünneplő közönség. A dalok Kovács Ákos, Sztevanovity Zorán és Presser Gábor szerzeményei voltak. Baksa András énekelt, zongorán kísért Kiss Ágnes.

Fülöp Attila virágot ad át

„Ezt a munkát nem lehet bátorság, nagylelkűség és hit nélkül végezni” – fogalmazott Fülöp Attila az ünnepségen. A szociális ügyekért felelős államtitkár hozzátette: „A kormány igyekszik megbecsülni a szférában dolgozó közel százezer embert, ennek egyik bizonyítéka, hogy jövőre jelentős bérfejlesztést hajtanak végre a szektorban. A szociális munkások odalépnek az elesettekhez és segítő kezet nyújtanak nekik, de nem csak egyszer-egyszer, hanem nap mint nap.”

A vendégek a díszteremben

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője is részt vett a szerdai ünnepségen. Köszöntőjében a belső motivációra hívta fel a figyelmet, és kiemelte, hogy a szociális szférában szívvel-lélekkel dolgoznak a munkatársak. „A koronavírus-járvány alatt sem fordítottak, fordíthattak hátat a munkájuknak a szociális szférában dolgozók, végezték tovább a rájuk rótt feladatokat, sokszor erőn felül teljesítve. Ezért is jár nekik a köszönet és a nagy-nagy kalapemelés” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Az ünnepség keretében főigazgatói dicséretben részesültek:

Némediné Nyiri Laura, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény dolgozója,

Szűcs Zoltánné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény dolgozója,

Szalmasági Zoltánné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Viktória” Egyesített Szociális Intézmény dolgozója,

Lévai Pálné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Viktória” Egyesített Szociális Intézmény dolgozója,

Gilányi Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltség humánpolitikai referense.

Az elismerésben részesült munkatársainknak szívből gratulálunk, és jó egészséget kívánunk!


SZGYF- Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei Kirendeltség

Fotó: Sipeki Péter, Kelet-Magyarország